lørdag 5. mai 2012

Massaman Curry


















Jeg er veldig glad i mat fra Thailand, og etter å ha spist rød og grønn karri utallige ganger er det deilig å variere litt med denne. Her er en enkel versjon av Massaman curry:

Du trenger:
ca 500 g oksekjøtt, lammekjøtt, kyllingfilet eller kjøttdeig
1-2 løk
2 poteter
3 spiseskjeer massaman currypaste
1 boks kokosmelk
3 ss fiskesaus
1 ss sukker
litt tamarindpaste hvis du har (jeg tok litt sironsaft oppi)
usalta peanøtter
ris

Slik gjør du:
Stek kjøttet, og tilsett grovhakket løk mot slutten av steketiden. Del potetene i små biter og kok dem. Tilsett currypasten i stekepanna, og hell deretter i en boks med kokosmelk. Smak til med fiskesaus, sukker og tamarind (eller lime/sitron). Når potetene er ferdig putter du de oppi curryen. Rist noen usalta peanøtter i en tørr panne, og bland dem inn.
Serveres med ris.

















Når jeg lager thai så gjør jeg noen ganger "ulovlige" ting som å tilsette aspargesbønner i denne retten samtidig som jeg bruker kjøttdeig. Men så er jeg helt for å tilpasse retter akkurat slik man vil ha dem, det er jo da det blir best. Når jeg lager rød og grønn karri bruker jeg forskjellige grønnsaker, kjøtt og fisk hele tiden, men jeg bruker alltid Arroy-d sine paster. Anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...