fredag 13. juli 2012
Spicy kjøttboller med tilbehør
Du trenger:
kjøttdeig (lam, storfe, kylling eller svin)
1/2 finhakket løk
2 hvitløksfedd
1 finhakket chili
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
1 ts chiliflak
1 ts spiskummin
1 ts røkt paprikapulver
1 ts libanesisk five-spice
Bland alt sammen og form til små kjøttboller som du steker i panna.
Server med stekt aubergine, salat med feta og oliven, pitabrød, sterk ajvar og hummus. Bulgur eller ris er også godt ved siden av.
Hummus lager du slik:
Hell av vannet på en boks med kikerter, og kjør det med stavmikseren sammen med 1-2 hvitløksfedd, 2 ss sitronsaft, 1 ts spiskummin og 1 ts salt. Du trenger noe væske for å få blandet det ordentlig. Jeg bruker vanligvis bare vann og evt litt rømme/kesam, men man skal egentlig ha litt olje i. Smak deg fram til hva du liker. Noen ganger bruker jeg litt tahini, men strengt tatt synes jeg ikker det er nødvendig.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar