fredag 13. juli 2012

Spicy kjøttboller med tilbehør


















Du trenger:
kjøttdeig (lam, storfe, kylling eller svin)
1/2 finhakket løk
2 hvitløksfedd
1 finhakket chili
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
1 ts chiliflak
1 ts spiskummin
1 ts røkt paprikapulver
1 ts libanesisk five-spice

Bland alt sammen og form til små kjøttboller som du steker i panna.
Server med stekt aubergine, salat med feta og oliven, pitabrød, sterk ajvar og hummus. Bulgur eller ris er også godt ved siden av.

Hummus lager du slik:
Hell av vannet på en boks med kikerter, og kjør det med stavmikseren sammen med 1-2 hvitløksfedd, 2 ss sitronsaft, 1 ts spiskummin og 1 ts salt. Du trenger noe væske for å få blandet det ordentlig. Jeg bruker vanligvis bare vann og evt litt rømme/kesam, men man skal egentlig ha litt olje i. Smak deg fram til hva du liker. Noen ganger bruker jeg litt tahini, men strengt tatt synes jeg ikker det er nødvendig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...