onsdag 7. mai 2014
Papayasalat
Dette er definitivt min favorittsalat. Smaker selvfølgelig aller best hvis du kjøper den på gata i Thailand, men hvis du bor i nærheten av en velassortert asiatisk matbutikk, så kan du lett lage denne salaten hjemme også.
Du trenger:
1 grønn papaya
1 gulrot
4 thaichili
3 fedd hvitløk
2 tomater
noen grønne meterbønner (evt. aspargesbønner)
3 ss fiskesaus
3 ss limejuice
1 ss sukker
noen usaltede peanøtter
noen små, tørkede reker (kan droppes)
Slik gjør du:
Skrell og riv papayaen og gulrota på et rivjern. Kutt meterbønnene i ca 2 cm store biter. Knus chili og hvitløk i en morter, og tilsett rekene, litt av peanøttene og meterbønnene.
Knus forsiktig og ta i tomater kuttet i biter. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt rundt.
Kan serveres med grillet kylling og sticky rice (ikke søt).
PS: På A Food Market i Oslo har de alle ingrediensene du trenger. Der kan du til og med få kjøpt ferdig revet grønn papaya. Men jeg finner alt jeg trenger her i min lille, fine vestfoldby også.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar