mandag 4. februar 2013

Thai Chicken & Rice (Khao Man Gai)


















Dette er absolutt noe annet en norsk kylling og ris!
Du trenger:
1 hel rå kylling
vann
ingefær
hvitløk
chili (små thaichili hvis du vil ha det sterkt)
fersk koriander
thai soyabønnepasta
soyasaus
sukker
eddik
ris
1/2 dl olje
vårløk
agurk

Slik gjør du:
Kok kyllingen hel i vann tilsatt ingefær, hvitløk, salt og korianderstilker. Når kyllingen er gjennomkokt, tar du den ut av kraften.







































Smak til kraften med litt frisk koriander og vårløk, og vips så er suppen ferdig.






































Lag sausen av like deler soyabønnepasta og soyasaus. Bland i litt eddik og smak til med sukker.
Tilsett finhakket chili, hvitløk, ingefær og koriander. Smak til med litt av suppen.






































Kok risen i litt av kraften fra kyllingen blandet med olje og hakket hvitløk og ingefær.



































Server ris med biter av kyllingen oppå, toppet med saus og frisk koriander.
Ha suppen i en bolle ved siden av. Det er godt med litt vårløk og agurkskiver ved siden av.

































Jeg liker best å spise alt blandet. Da heller jeg suppe i en dyp tallerken, tar oppi ris og kylling, og heller masse saus over. Dryss gjerne litt ekstra koriander og vårløk over.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...